El Parc Atlètic dels Tossols d’Olot ja disposa d’un dels pocs circuits fixos d’orientació existents a tot Catalunya

El Parc Atlètic dels Tossols d’Olot ja disposa d’un circuit fix d’orientació. Durant l’estiu s’ha posat en marxa dos recorregut permanents per a practicar aquest esport, que consisteix en trobar fites en un ordre preestablert amb el menor temps possible. Els traçats es renovaran de forma periòdica, i buscaran atraure practicants cap a la zona esportiva de Sant Roc.

Aquestes són les balises instal·lades al Parc Atlètic dels Tossols d’Olot, destinades a que els practicants de les curses d’orientació disposin d’un espai on dur a terme aquest esport. S’ha impulsat gràcies a l’Associació Esportiva Gastant Keks, que juntament amb l’Ajuntament d’Olot han dissenyat dos recorreguts d’iniciació de prop d’un quilòmetre de distància, i que aniran canviant de forma periòdica.

La cursa d’orientació és una modalitat esportiva nascuda a Suècia, fa més de cent anys, i estan implementades als diferents països nòrdics europeus o França, per exemple. Aquí queda feina per fer, però equipaments com el d’Olot busquen ampliar els seus potencials practicants. L’espai escollit per a la instal·lació d’aquestes balises, el Parc Atlètic dels Tossols, persegueix compaginar l’entorn natural amb la pràctica de l’esport de forma individual o en família. Segons l’Ajuntament d’Olot, la zona pot ser un espai capaç d’atreure visitants que busquin activitats alternatives a la ciutat, i s’han fet iniciatives en aquest sentit.

L’espai destinat a Olot a les curses d’orientació és un dels pocs que existeix en aquests moments a Catalunya, on aquest tipus de recorreguts no arriben a la desena.

x