El Servei d’Emprenedoria d’Olot ha ajudat a crear un 13% més d’empreses que l’any passat

En el que portem d’any, el Servei d’Emprenedoria d’Olot ha realitzat un 20% més d’atencions i assessoraments que durant el mateix període de l’any passat. Fins al 31 de juliol s’han creat 18 noves empreses, un 13% més que l’any passat per aquestes dates. Entre els emprenedors, cada cop són més les persones que compten amb una feina però decideixen crear el seu propi negoci.

Des de principis d’any i fins el 31 de juliol, han estat 296 persones les que s’han dirigit al Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot per ser atesos. Més de 300 persones s’han dirigit a les instal·lacions per rebre assessorament. En els dos casos representen un 20% més que l’any passat.

Durant els primers set mesos de l’any, 18 dels emprenedors que han passat pel Servei d’Emprenedoria han acabat creant la seva empresa. Són un 13% més dels negocis oberts durant el mateix període de l’any passat. Més de la meitat de les noves empreses formen part del sector serveis. Li segueixen els comerços i, en menor mesura, la restauració i la construcció.

Si ens fixem en el perfil dels emprenedors atesos pel Servei d’Emprenedoria, coincideix amb el d’una persona que viu a Olot i que té entre 26 i 45 anys. Es dóna el cas que la majoria de persones ateses en els últims anys són treballadors en actiu que decideixen muntar el seu propi negoci.

El Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot continua la seva activitat. Al setembre es reprendran els seminaris emprenedors que es porten a terme a l’edifici de Can Monsà. Pel que queda d’any, s’han programat set activitats relacionades amb qüestions de fiscalitat, tràmits i documenació, gestió econòmica, comunicació o innovació. El Servei d’Emprenedoria també organitza accions de sensibilització a instituts i jornades dirigides a empreses de la comarca. En els primers mesos de l’any, aquestes activitats han permès arribar a 285 persones. Una de les properes iniciatives que permetrà augmentar aquesta dada serà la Segona Setmana de l’Emprenedoria, que tindrà lloc el proper mes de novembre.