Els braçalets de la Rosa Maria Oliveras elaborats amb la tècnica del macramé s’estan popularitzant a través de les xarxes socials

Les xarxes socials representen l’aliat imprescindible per promocionar tot tipus de productes. Els parlem ara del cas d’una veïna de Ca la Guapa, a Santa Pau. Elabora i ven braçalets únics i exclusius a tot Catalunya. La Rosa Maria Oliveras ens ha obert les portes de casa seva per veure les seves creacions.

La Rosa Maria és una dissenyadora de professió que a estones lliures es dedica a elaborar els seus propis braçalets. Tot va començar en el mateix entorn familiar, dissenyant complements i, després, quan el seu marit, l’Enric, li va demanar un braçalet independentista. Però la joia de la casa és el braçalet de l’estelada. La Rosa Maria assegura que ha tingut un bon èxit.

La tècnica que utilitza per l’elaboració de les peces és el macramé, que és com s’anomena l’art de fer nusos decoratius. Una paraula d’origen francès que significa ‘nus’. És un art molt antic que només permet utilitzar les mans per executar-lo.

La Rosa Maria cada cop dedica més hores a elaborar les peces i els braçalets no són els únics complements que dissenya. Paral•lelament també fa bosses de dona. Per ara les vendes dels complements de la Rosa estan centrats a Catalunya però no descarta obrir el mercat. Fins al moment les xarxes socials són les principals alidades per promocionar el seu producte. Instagram i Facebook són les dues plataformes de promoció.