La waterpolista olotina Jennifer Pareja deixa l’esport professional

La waterpolista olotina Jennifer Pareja ha decidit deixar l’esport professional. Això passa just després que Miki Oca no la convoqués per participar als Jocs de Rio.

Jennifer Pareja, de 32 anys, ha decidit retirar-se de l’esport d’elit. L’olotina ha aconseguit un currículum envejable. El 2013 va ser escollida millor jugadora de waterpolo del món, ha guanyat 4 Copes d’Europa, 9 Lligues i 6 Copes de la Reina amb el Club Natació Sabadell, amb qui sembla que seguirà vinculada treballant al departament de comunicació del club.
L’olotina també va rebre el seu homenatge a casa, a la Garrotxa, i l’any 2012 va ‘Premi Garrotxí de l’any’ durant la setena edició dels Premis Garrotxí de l’Any, que organitza el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot.


Amb només 14 anys participa als campionats d’Espanya infantils, aconseguint medalla d’or en 100 metres esquena i plata en 200 esquena. Amb aquest estil participa, l’any 2000, als campionats d’Espanya júnior aconseguint el seu primer rècord estatal individual en 50 metres esquena i amb un temps de 30 segons i 46 centèsimes.  Passa poc temps quan decideix deixar la natació i començar amb un esport d’equip: el waterpolo, també amb el Club Natació Olot. Durant un any, Jennifer Pareja va combinar waterpolo i natació. Encara ara recorda quan l’entrenador dels nois la deixava entrenar, només a ella, amb l’equip masculí de waterpolo. Però el futur de la Jennifer no passava per Olot. Havia de fer unes braçades més llargues. Amb 16 anys, la van admetre al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, el CAR, mentre continuava competint amb el Club Natació Olot els caps de setmana.

El 2000 debuta amb la selecció espanyola de waterpolo i, només dos anys després, arriba el seu primer èxit esportiu: la tercera posició al campionat d’Europa júnior celebrat a Portugal. Un any més tard, amb 17, fitxa pel Club Natació Sant Feliu, on s’hi està dos anys. Després fitxa pel Club Natació Sabadell, durant tres temporades, i pel Mediterrani, quatre anys més. Però, finalment, decideix tornar al Club Natació Sabadell, on continua avui i on ha aconseguit els seus grans èxits com a waterpolista.