L’Ajuntament d’Olot i voluntaris de Protecció Civil distribuiran polseres identificatives per a menors amb motiu de les Festes del Tura

L’Ajuntament d’Olot se suma a la campanya de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i distribuirà polseres identificatives per facilitar la localització dels menors en cas que es perdin durant les Festes del Tura. Es podran recollir a Can Trincheria a partir de la setmana vinent. Voluntaris de Protecció Civil també les distribuiran el primer dia de festes.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Olot es reunia ahir al vespre al local inaugurat a principis d’estiu per coordinar la col·laboració que mantindran amb el dispositiu de seguretat durant les Festes del Tura. Una de les novetats que incorporaran per primera vegada en el seu ordre de tasques serà la distribució de polseres identificatives destinades a nens i nenes per facilitar la seva localització en cas que es perdin durant la celebració d’algun dels actes. El braçalet compta amb espai per anotar el nom del nen o la nena i el telèfon mòbil de la persona de contacte en cas que es perdi. Els voluntaris de Protecció Civil els distribuiran el primer dia de Festes del Tura, durant la cercavila.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament d’Olot se suma a la campanya de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, que posa a disposició aquest tipus de polseres davant d’esdeveniments amb gran afluència de participants. A partir de la setmana vinent, els braçalets ja es podran recollir a l’Institut de Cultura d’Olot, ubicat a la casa museu de Can Trincheria. Dilluns, dimarts i dimecres es podran recollir de les 10 del matí a les 2 de la tarda i de 5 a les 7 de la tarda. Dijous i divendres, de les 11 del matí a les 2 de la tarda i també de 6 a 8 de la tarda. Dissabte també es podran recollir de les 11 a les 2 i de 5 a 7 de la tarda, i diumenge també al llarg del matí fins les 2.

Les polseres identificatives són reutilitzables i es podran continuar utilitzant quan s’assisteixi a un acte amb una alta concurrència després de les Festes del Tura. Des de Protecció Civil es recomana fer servir els braçalets quan es participi en esdeveniments on hi hagi una gran concentració de persones. També es recomana que es pacti amb el nen o la nena punts de trobada concrets per quedar en cas que perdi de vista els adults. Aquesta mesura contribueix a potenciar l’autonomia de l’infant.

x