El consistori avança l’enderroc de la Casa del Procurador de l’Abat degut al mal estat de l’edifici

Aquest matí ha començat l’enderroc de la Casa del Procurador de l’Abat, una obra necessària tenint en compte l’estat pràcticament ruïnós de l’edifici. La seva degradació i la impossibilitat de fer-hi actuacions, van portar al consistori a accelerar l’enderrocament, que ha d’estar enllestit abans d’acabar el dia d’avui.

A primera hora del matí les màquines i els obrers ja treballaven intensament en l’enderrocament de la Casa del Procurador, situada a l’avinguda 11 de setembre d’Olot. El seu estat actual feia insostenible mantenir-la o reformar-la, i després d’enretirar els objectes de valor patrimonial per a la ciutat, les feines han començat puntualment. Aquests objectes seran inicialment custodiats a la Brigada Municipal, i s’estudiarà si posar-los a exposició pública, a l’ampla plaça que resultarà de l’enderroc de l’edifici.

El consistori olotí, però, també es reserva el dret de tornar-hi a construir un edifici que reprodueixi l’antiga casa senyorial, que estava catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local com a exemple de les cases senyorials olotines dels segles XVII i XVIII. (L’enderroc s’ha acabat aquest vespre.) En els propers dies els obrers enretiraran la runa de la zona, per deixar els treballs enllestits.

x