En Pepe Soto mostrarà el catamarà durant les festes de Castellfollit, per agraïr la col·laboració ciutadana

Pepe Soto, de Castellfollit de la Roca, es va fer conegut per la seva història i pel seu projecte inèdit en un poble de muntanya: construir el seu catamarà per poder fer la travessia de l’Atlàntic. Soto té càncer i la construcció del vaixell és el seu somni vital, que serà realitat ben aviat.

Pepe Soto s’asseu al timó del seu catamarà imaginant que ben aviat serà al mar, a l’aigua, fent la travessia de l’Atlàntic. Aquest veí de Castellfollit de la Roca arrossega una història vital impactant. Ha superat tres càncers, i actualment se li ha reproduït per quarta vegada i ha decidit deixar el tractament. El seu somni de vida era poder creuar l’oceà amb el seu propi catamarà en solitari, i aviat ho podrà fer. L’embarcació ja està enllestida, i el seu màstil es pot veure des de diferents punts de Castellfollit. Una grua la traurà de casa seva el proper dia 17 i la portarà a l’aigua el 19. Davant la possibilitat de ser a alta mar en poc menys d’un mes, Pepe Soto té sentiments enfrontats.

Soto ha aconseguit enllestir el catamarà gràcies a l’aportació de la gent. Amb una campanya de micromecenatge, el castellfollitenc d’adopció va aconseguir recaptar més de 10.000 euros per comptar amb bons materials per consolidar el vaixell. Per això, el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, el catamarà estarà a exposició pública a Castellfollit, coincidint amb les festes del poble: serà una manera que tothom qui hi hagi aportat, pugui veure el resultat final.

Pepe Soto salparà des de Santa Margarida, al golf de Roses, d’aquí a un mes. Se n’anirà fins les Canàries, i quan les condicions meteorològiques acompanyin, creuarà l’oceà Atlàntic fins al Carib en solitari: suposarà una travessia de prop de 25 dies, però, per sobre de tot, un somni vital d’un home fet finalment realitat.

x