El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova el Pla d’Igualtat de Gènere per unanimitat en una declaració de principis

Ahir va tenir lloc a l’Ajuntament d’Olot el ple corresponent al mes d’agost. Entre els diversos punts que es portaven a debat, un dels més debatuts va ser l’aprovació definitiva del Pla d’Igualtat de Gènere al consistori, que malgrat tot, va comptar amb els vots a favor de tots els grups per tirar endavant.

Un  dels aspectes en el qual les administracions públiques han de ser pioneres és el de la igualtat de gènere. L’Ajuntament d’Olot va portar ahir a aprovació definitiva el Pla d’Igualtat de Gènere, un document que servirà de base, i a través del qual s’haurien de formar comissions per millorar-lo i equiparar condicions de feina de qui treballi al consistori olotí. Tot i això, l’oposició, especialment la CUP i Olot en Comú, es van mostrar notablement crítics amb el document que s’aprovava, tant amb el document com amb l’aplicació de la paritat a l’ajuntament.

Des de l’equip de govern es va remarcar que el pla era una declaració d’intencions, i que s’havia aprovat inicialment en Junta de Govern Local i hi havia hagut temps per fer les aportacions necessàries.

Malgrat tot, el pla es va aprovar per unanimitat, en tant que tots els grups van refermar el seu compromís amb que la igualtat de drets entre homes i dones, especialment en una administració com l’Ajuntament, sigui una realitat.

x