La plaça de braus d’Olot acull la 76a edició del Concurs de colles sardanistes amb 13 colles participants

Olot va celebrar dissabte al vespre el tradicional concurs de colles sardanistes de comarques gironines. Va començar a partir de les 10 de la nit a la plaça de braus, i tretze colles d’arreu de la demarcació de Girona, però també d’altres indrets van fer cap a la Garrotxa per demostrar la seva habilitat en ballar sardanes.

L’edició d’enguany del concurs de colles sardanistes de les comarques gironines a Olot va ser la 76a. L’esdeveniment, per tant, és històric i manté una salut estable: en aquesta ocasió es va comptar amb la participació de 13 colles, entre les quals, una vinguda de la Catalunya nord i una altra de Santpedor. En àmbit local, participaven els joves de Flor de Fajol. En general, la ubicació de l’esdeveniment, la plaça de Braus, és còmoda sobretot pels espectadors amb una visió privilegiada.

Al llarg de la nit, les tretze colles de les agrupacions, majoritàriament d’arreu de la demarcació de Girona, van demostrar la seva destresa a l’hora de ballar diversos tipus de sardanes, també les revesses. L’Adéu Vila d’Olot, la sardana per antonomàsia de la capital garrotxina, va servir com a dansa de germanor per acomiadar l’acte fins l’any que ve.

x