L’Oficina de Turisme ha atès aquest estiu un 11% més que l’any passat

El sector turístic d’Olot es prepara per rebre els visitants que arribaran a la ciutat per gaudir de la seva festa major. Abans, toca fer balanç de la temporada d’estiu. Si ens fixem en les dades recollides per la nova oficina de turisme d’Olot, els mesos de juliol i agost han generat dades positives, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu.

Durant els mesos de juliol i agost, l’Oficina de Turisme d’Olot ha atès més de 7.800 persones, un 11% més de visitants que l’any passat. A aquest augment hi ha contribuït la major afluència de visitants que s’ha viscut de forma general al conjunt de Catalunya, sumada al canvi d’ubicació de l’oficina olotina, que ara es troba en un punt més cèntric i més visible per als visitants. La majoria dels turistes o visitants, gairebé un 38%, continua procedint de la resta de les comarques catalanes, sobretot de la demarcació de Barcelona. Si ens fixem en els turistes europeus, aquests han procedit majoritàriament de França, Països Baixos i Bèlgica. De la resta de l’Estat espanyol, els que més visiten la garrotxa continuen sent turistes del País Valencià, Madrid i el País Basc. Més de la meitat dels visitants arriben a la comarca amb la intenció de descobrir-ne la natura i els volcans. Des de l’Oficina se’ls informa de llocs com el volcà Montsacopa, la Moixina o el Parc Nou, a més d’activitats a fer com rutes a peu o en bicicleta o visites als museus de la ciutat. Durant els mesos d’estiu, l’Oficina de Turisme ha realitzat una enquesta per poder valorar qualitativament el servei que s’hi ofereix. Als visitants se’ls ha demanat qüestions relacionades amb la ubicació de l’oficina, el temps d’espera abans de ser atesos, el tracte rebut o la qualitat de la informació, oral i impresa. 9 de cada 10 visitants ha qualificat d’excel·lent l’atenció rebuda.

Pel que fa a l’ocupació turística durant els mesos de juliol i agost, aquesta ha arribat a superar el 70% de mitjana, gairebé un 10% més que l’any passat. Els dies 12, 13 i 20 d’agost, l’ocupació va superar el 90%. El sector turístic d’Olot tanca la carpeta de la temporada estiuenca amb dades positives, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu, la qual cosa propicia bones perspectives de cares a acollir els visitants de les Festes del Tura.

 

Notícies relacionades: 
– Les atencions a l’Oficina de Turisme d’Olot han augmentat un 20% durant la primer quinzena d’agost
– Augmenten les atencions de l’oficina de turisme i l’ocupació d’Olot en el primer semestre del 2016