Preveuen actuacions per solucionar el conflicte dels ocupes de l’antiga fàbrica tèxtil del carrer Fontanella

Esquerra Republicana de Catalunya ha preguntat a l’equip de Govern d’Olot com pot afectar la presència d’ocupes a l’antiga fàbrica de Can Valeri durant les Festes del Tura. Els últims dies han provocat baralles i han increpat els veïns del carrer. L’equip de Govern municipal ha recordat que la solució a l’ocupació d’immobles és lenta, ja que s’ha de portar a terme a través d’un procés judicial activat per la denúncia del propietari. Tot i així, ha previst mesures per abans i després de la festa major.


Fa molt de temps que l’antiga fàbrica de Can Valeri, al carrer Fontanella d’Olot, està ocupada per persones sense el consentiment del propietari. Fins fa pocs dies, aquestes persones no havien generat incidents, però la setmana passada els ocupes van barallar-se a ple carrer. En ocasions, també han increpat els residents de la zona. Els veïns han recollit firmes, han presentat una instància a l’Ajuntament i han comunicat els incidents al grup d’Esquerra Republicana, que ho ha traslladat al ple de l’Ajuntament.

El regidor de Serveis Generals ha recordat la dificultat de donar solució a l’ocupació de la fàbrica, ja que s’ha de fer mitjançant un procés judicial que requereix d’una denúncia per part de la propietat. Tot i així, l’equip de govern ha previst mesures durant els dies de celebració de les Festes del Tura, consistents a fer visibles els entorns i incrementar-hi la vigilància policial.

Les mesures contra l’ocupació de la fàbrica de Can Valeri continuaran després de les Festes del Tura. L’Ajuntament d’Olot ja ha donat permís a Bassols Energia perquè traslladi el transformador que té instal·lat a l’interior de la fàbrica fins a l’aparcament públic que es troba al costat, en un lloc difícilment accessible. L’equip de govern demana als veïns que avisin immediatament la policia davant qualsevol incident.