Els responsables de la faràndula treballen fins al darrer moment per tenir-ho tot a punt per Festes del Tura

Les Festes del Tura són el punt àlgid de la forta connexió emocional que té Olot amb la seva faràndula. Per aquest motiu, durant els darrers dies s’intensifiquen tots els últims retocs relacionats amb els gegants, nans i cavallets: els darrers assajos, l’última neteja o l’enèsim repintat, perquè així la ciutat pugui gaudir al màxim de la seva esplendor.


Les Festes del Tura serien irreconeixibles sense la faràndula al carrer; els gegants, nans i cavallets són l’element indiscutible i identificatiu d’una celebració que els olotins esperen durant l’any, i per aquest motiu cal treballar de forma prèvia perquè tot estigui a punt per la gran festa de la ciutat. Els balladors de la faràndula porten dos mesos assajant quatre cops a la setmana de forma ininterrompuda, una preparació necessària per no cometre cap error al carrer.

Quan acaben els assaigs, s’inicia una altra feina: polir els últims retocs a la imatge de tota la faràndula. Cal que gegants, nans i cavallets mostrin la seva cara més impecable, i hi ha tota una feina per repintar les figures, planxar i rentar els vestits o netejar qualsevol aspecte de les imatges. La seva feina s’intensifica els dies previs abans de que la faràndula surti al carrer. Porten anys encarregant-se d’aquesta tasca, i ja preveuen reservar-se aquests dies per dedicar-se amb plenitud a treballar amb la imatge de les figures. El seu respir arriba quan arrenquen les Festes.

Tots ells són els responsables que Olot es senti orgullosa de la seva faràndula, l’ingredient principal de les Festes del Tura.

 

Notícies relacionades:
– Els cossos de seguretat i emergències posen en comú els seus dispositius per garantir unes bones festes
– El col·lectiu de Tures de la ciutat d’Olot ja ho té tot preparat per al pregó de Festes de demà al vespre