La 18a Tamborrada es fa sentir arreu d’Olot encentant amb molt soroll les Festes del Tura

Un cop acabada l’explosió del Volcanet, ha estat el torn de la 18a Tamborrada, un esdeveniment que ja comença a ser fix per Festes del Tura. Uns 140 tambors i timbals han donat la benvinguda a la festa major, fent-se sentir molt més enllà del Firalet.

El fort retruny dels tambors ha tornat a ser un dels sons característics del primer dia de les Festes del Tura. Els més de 140 timbals i tambors de diverses colles de tabalers de la Garrotxa ja s’havien fet sentir a la tarda, en la cercavila que s’ha fet des de la plaça del Carme fins al Firalet. Però el moment estel·lar ha estat el posterior a l’esclat del Volcanet, la 18a Tamborrada, on tots els instruments han sonat alhora, amb intèrprets més experts o menys, i de totes les edats i d’arreu de la comarca.

La Tamborrada, amb l’organització de la colla Els Marrinxos, ha anat creixent, i és un esdeveniment més que prova la importància de la iniciativa popular en les Festes del Tura. Gràcies a propostes de les entitats de la ciutat, també es poden crear noves tradicions amb les quals la gent gaudeixi al màxim de les festes.

x