Els ajuntaments garrotxins reben la senyera del Consell Comarcal i l’estelada d’Òmnium per celebrar la Diada

L’últim dia de les Festes del Tura coincideix aquest any amb la Diada Nacional de Catalunya. Els municipis garrotxins ja es preparen per la seva celebració. Ahir, el Consell Comarcal i Òmnium Garrotxa van organitzar l’acte previ a la celebració de la Diada de la Comarca, que ja fa alguns anys que es repeteix i que ja  està prenent un cert sentit de tradició.


Ahir el Consell Comarcal i Òmnium van fer el lliurament de noves banderes als alcaldes de la Garrotxa perquè puguin estrenar-les durant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Després del repartiment de banderes, els càrrecs electes de les diferents institucions locals de la Garrotxa, juntament amb els membres d’Òmnium Garrotxa, van entonar l’himne dels segadors. Seguidament, van fer-se la foto amb les noves banderes al hall del Consell Comarcarcal. Als jardins de la Vila Vella els esperava un piscolabis. Aquest any, l’acte institucional ha volgut recordar qui fou la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, que l’any passat va acompanyar els garrotxins als actes de celebració de la Diada.

Durant l’acte d’ahir també es va animar a tots els municipis a participar als actes que Òmnium Gasrrotxa organitza al llarg de l’any. La tradicional hissada de la senyera de cada municipi es realitzarà el proper 11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

x