Aquest dimecres comencen les Festes del Tura amb més de 150 actes repartis en cinc dies i quatre nits

A partir de 2/4 de 6 de la tarda, es dona el tret de sortida de les Festes del Tura amb la cercavila dels gegants, nans i cavallets acompanyats de la resta de la faràndula infantil. Les festes finalitzaran diumenge, també amb la faràndula com a protagonistes del ball d’espelmes. Entre mig hauran passat cinc dies amb més de 150 actes, seguint el model dels anys anteriors. Enguany només hi ha dues novetats: el correfoc torna al centre de la ciutat i s’ha creat l’espai Carica-tura, que centra tots els esdeveniments per gaudir en família.

Són més de 150 actes, repartits en cinc dies i quatre nits els que es duran a terme enguany per les Festes del Tura. Olot ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la festa major sense canvis en el model. Seran unes festes al centre de la ciutat, majoritàriament gratuïtes i amb multitud d’actes organitzats per penyes, entitats i associacions de la ciutat.

Enguany hi ha tres novetats. El correfoc canvia de recorregut i torna al centre de la ciutat per finalitzar a la Plaça de Braus, on en absència del Correbou, es farà l’espectacle Romeu i Julieta del Pim Pam Pum Foc. També s’ha creat la figura del col·laborador, que són una quinzena de persones que ajudaran de forma voluntària a la comissió de festes en el desenvolupament d’alguns dels actes. I, per primera vegada, es centralitzen totes les activitats pensades per gaudir en família. Es fa en l’espai Carica-tura, situat al Puig del Roser.

 

Notícies relacionades:
– Els responsables de la faràndula treballen fins al darrer moment per tenir-ho tot a punt per Festes del Tura
– Els cossos de seguretat i emergències posen en comú els seus dispositius per garantir unes bones festes