La consellera de la Presidència Neus Munté se suma als centenars d’olotins que assisteixen a l’ofrena floral

Un dels actes més solemnes de l’inici de les festes és la visita que molts olotins fan a la patrona de la ciutat. El santuari del Tura s’ha omplert de gom a gom per segui l’ofrena floral i el Cant de la Salve.

L’arribada dels gegants, nans i cavallets a l’església del Tura, ha iniciat un dels actes més solemnes del primer dia de les festes: l’ofrena floral. A la faràndula, els seguien les autoritats, entre ells l’alcalde d’Olot i la consellera de la Presidència, Neus Munté, que vivia la festa major olotina per primera vegada.

A l’interior de l’església, un cop donada la benvinguda a les autoritats, va iniciar-se l’ofrena floral. Com és habitual va anar a càrrec de l’Associació Sardanista i Cultural Flor de Fajol i també de l’Esbart Olot. Entre les ofrenes, a més de flors, també s’hi van poder veure aliments com pasta o llegums. La tradició és que, segons explica Jordi Ferrer de associació Flor de Fajol, per l’ofrena, s’omple el cistell amb aquells aliments que es tenen al rebost de casa.

Església i ofrena

Tots els aliments que es van oferir a la verge, com ja fa anys que es du a terme, es donen a Càritas Garrotxa. Per a Carles Oller, aquesta és una mostra de com en dies festius la ciutadania es pot divertir però també pensar en els més necessitats.

L’acte va culminar amb el cant de la Salve i  la salutació a la verge del tura de tots aquells olotins que van voler.