Xavi Porras arrenca dijous la seva participació als Jocs Paralímpics de Rio buscant medalla al salt de llargada

L’atleta olotí Xavi Porras és a les portes de participar en els seus quarts Jocs. Avui comença l’esdeveniment amb la inauguració oficial dels Paralímpics de Rio 2016, amb la participació de més de 4.000 esportistes d’arreu del món. Porras hi competirà en tres modalitats d’atletisme.

Arriba el torn dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, que arrenquen avui a partir de les onze de la nit. I quan parlem d’aquest esdeveniment no podem deixar de banda el nom de Xavi Porras. L’atleta olotí competirà al Brasil en tres proves diferents; la seva participació s’iniciarà dijous, cinc minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda hora catalana, amb la modalitat on té més esperances de medalla: el salt de llargada per a invidents. En la longitud s’ha proclamat campió d’Europa aquesta temporada, i també durant el 2016 ha establert la seva millor marca personal, amb un registre de 6’40 metres. Les altres dues proves on competeix són dissabte als 100 metres llisos, i els relleus dels 4×100 metres el proper dilluns: amb les dues competicions espera poder superar les eliminatòries. Amb els de Rio, Porras haurà competit en quatre Jocs Paralímpics diferents, de forma consecutiva. El seu palmarès compta amb una medalla de bronze en triple salt, aconseguida a Pequín 2008; Porras espera ampliar els seus trofeus amb un nou metall. L’atleta invident forma part de la delegació de 126 espanyols que participaran a Brasil les properes dues setmanes, on hi competiran un total de 4.350 esportistes d’arreu del món.

 

Notícies relacionades:
– Xavi Porras guanya el premi al Millor Esportista Absolut Masculí de Girona
– L’atleta invident Xavi Porras és el nou campió d’Europa en salt de llargada
Xavi Porras es classifica pels Jocs de Rio de Janeiro després de batre la seva marca personal en salt de llargada