El ball dels gegants omple un any més la plaça Major d’Olot

Aquest migdia ha tingut lloc el primer dels dos balls dels gegants, nans i cavallets previstos durant les Festes del Tura. El d’avui s’ha ballat en motiu de la diada de la verge del Tura i de totes les verges trobades. L’espectacle ha omplert novament la plaça Major d’Olot.

Les persones que avui han volgut assistir al ball dels gegants, nans i cavallets, han guardat lloc a la plaça Major des de primera hora del matí. El ball de la faràndula és dels pocs espectacles de festes que abans de començar, ja se sap que tindrà un ple assegurat. Les figures dels gegants, dissenyades fa més de 100 anys pels artistes Miquel Blay i Celestí Devesa, surten en dues úniques ocasions al llarg de l’any, per Corpus i per Festes del Tura, i és per això que són venerades, gairebé com si es tractés de sants. Avui era un dia especialment important per a una de les persones congregades a la plaça Major, el geganter Jordi Rubio, per a qui era el seu primer ball. Fins ara, havia conduït el gegant per la cercavila, però aquesta era la primera vegada que el feia ballar a la plaça. Rubio ha fet ballar el gegant en el segon dels balls de les figures en aquesta jornada. El ball ha sortit rodó; la prova ha estat superada. A Olot ha nascut un nou geganter.