Dos geganters i un ballador s’acomiaden de la faràndula i dos més s’afegeixen al grup dels Nans aquestes Festes del Tura

Els gegants d’Olot només surten dues vegades a l’any, per això, i perquè hi ha qui diu que són els més macos del món, és tan llarga la llista de persones disposades a portar-los i molt pocs els que poden fer-ho. Amb la cercavila comencen uns dies molt intensos pels balladors, pels quals han calgut molts mesos de preparació.

Des de l’agost, els nois i noies encarregats de ballar els nans i els cavallets assajen diversos dies a la setmana al pati de l’Hospici perquè tot surti perfecte. Són com una petita família, un grup d’amics molt unit que aquest any ha sumat dos membres, l’Araceli Graells i en Quim Vayreda, que esperen el moment de sortir a plaça amb l’emoció de la primera vegada. La seva experiència contrasta amb la dels més veterans, com en Francesc Sagristà, que va començar fa 11 anys portant el cavallet més petit. Aquest 2016 acaba el seu pas per la faràndula com a capità dels cavallets.  A cavallets i gegants s’hi uneixen els geganters, que fa dos mesos que es troben quatre dies a la setmana per poder afrontar amb totes les garanties l’orgull de fer ballar els gegants d’Olot. Després de quatre anys vinculat al grup, en Jordi Rubió s’inicia a plaça portant el gegant. Per Corpus en Pere Bassols va fer ballar la gegantessa per darrera vegada però aquestes festes s’acomiadarà definitivament del grup per deixar pas a les noves generacions. Qui també dirà adéu a la faràndula és Pim Torralba, que els últims anys ha estat cap dels geganters. Com mana la tradició, avui, dia de la Mare de Déu del Tura, tots els balladors s’han trobat a l’Hospici ben d’hora al matí. S’han vestit i preparat amb tot detall per viure un dels millors dies de l’any per aquells que tenen el privilegi de poder portar els gegants, nans i cavallets que tant estimen els olotins.

 

x