Jordi Arrey i Aroa Martínez guanyen la 18a edició del Campionat del Món de Llançament de pinyol d’oliva

Un dels actes que tenen més recorregut de les Festes del Tura és el Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva. L’Associació Olotina d’Amics del Porc i el Xai porten 18 anys organitzant-lo, i aquest 2016 els vencedors han estat Jordi Rey i Aroa Martínez, tot i que no han pogut superar els rècords de la disciplina.

pinyol-oliva

Oliva verda o oliva negra, sempre amb pinyol. És una elecció important, perquè segons la varietat que s’esculli un pot convertir-se en campió mundial de llançament de pinyol d’oliva. Fa 18 anys que l’AOAPIX organitza aquesta activitat, un campionat únic d’una disciplina ben singular.

Aquest 2016 els guanyadors han estat Jordi Arrey en categoria masculina, amb un llançament de 11 metres i 56 centímetres, i Aroa Martínez, amb 7 metres i 39 centímetres de distància. En total, han passat per la 18a edició del Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva més d’un centenar de participants.