La 2a edició del Ball Pla compta amb una cinquantena de balladors i balladores que mantenen ben viva la tradició

El mal temps no ha frenat la 2a edició del Ball Pla de les Festes del Tura. L’Hospici ha estat l’escenari d’aquesta tradicional dansa que ha comptat amb una cinquantena de balladors i balladores i centenars d’espectadors, que en gran nombre s’han unit al ball en la segona tongada.

La 2a edició del Ball Pla d’Olot ha comptat amb una cinquantena de balladors i balladores, quan justament fa un any de la recuperació d’aquesta dansa popular per part de l’Esbart Olot. El mal temps ha canviat l’escenari de la plaça Major per el de l’Hospici, que enguany ha acollit aquesta tradició originària del segle XVIII.
El primer ball ha comptat amb balladors que havien assajat aquesta dansa en tallers organitzats per l’Esbart i en la segona tongada ja s’hi han afegit molts dansaires de totes les edats. Els balladors participants han destacat el vincle històric que els uneix amb aquesta dansa. L’objectiu de l’Esbart Olot és el de millorar any rere any el Ball Pla i també el de generar més interès cap a aquesta dansa tant arrelada a la comarca.