La Turinada demostra un cop més que és un dels actes més multitudinaris de les festes del Tura

La d’aquest dijous és, sense cap dubte, una de les nits més intenses de la festa major d’enguany. La Turinada i el Ball de l’Hora són dos dels moments més esperats pels joves i que organitza la Penya els Murruts. Al punt de la mitja nit es va donar el tret de sortida d’un dels actes més esbojarrats de les festes.

Per segon any consecutiu la comitiva ha començat a caminar des de la plaça de laMuralla i ha continuat fins arribar a la plaça del Mig, amb una sola feixa. Enguany ha comptat amb la participació de la xaranga L’Esclafit i les bandes Bloc Quilombo, Marrinxos Band, Bufant fort street band, VanDalmogàvers i Els Trenkabaketes del Pont.

No hi ha cap dubte que la Turinada és un dels actes més multitudinaris de les festes del Tura. Les imatges parlen per si soles. Centenars de joves recorrent el centre d’Olot acompanyats de les bandes de tambors i amb la necessària aigua que llencen a dojo els veïns des dels balcons mentre el públic ho acompanya amb els seus càntics.

turinada-2016-01

Una riuada de gent ocupa la part central del carrer mentre a les bandes hi ha el públic que s’ho mira. Tothom hi busca persones conegudes. Però aquesta no és una tasca fàcil perquè les aglomeracions són constants i la intensitat de la festa transforma a més d’un. És un moment de disbauxa total, on passar-ho bé és la premissa principal.
Per a molts la Turinada és el tret de sortida d’una nit molt intensa que només ha fet que començar i que acabarà molt tard, o molt aviat pel matí, segons com es miri.

x