La Unió Esportiva Olot trenca una ratxa de 33 anys sense guanyar l’Europa a casa i venç per 1 a 0 amb un gol del pitxitxi Marc Mas

La Unió Esportiva Olot s’ha imposat per 1 gol a 0 a l’Europa, i certifica el seu bon inici amb la tercera victòria aconseguida en quatre partits disputats. Marc Mas ha fet el gol dels olotins al minut 10 de partit, i ja en porta cinc en el seu compte particular.

L’Estadi Municipal d’Olot ha viscut un autèntic partit de festa major, amb la disputa del matx entre dos històrics del futbol català: l’Olot i l’Europa. Abans d’iniciar l’enfrontament era l’hora dels reconeixements i l’Olot ha valorat el treball desenvolupat per tres olotins protagonistes als darrers Jocs Olímpics de Río: l’àrbitre de waterpolo Xevi Buch, l’entrenador de natació Jordi Jou i el waterpolista Blai Mallarach.

Només de començar el partit l’Olot ja ha avisat amb una oportunitat de Marc Mas; però l’Europa necessitava la victòria per revertir el mal inici de temporada que ha tingut, on només ha sumat un punt, i Fran Beà ha enviat una pilota al pal en un llançament de falta. Malgrat les intencions dels escapulats, Mas havia de tenir la seva cita amb el gol, i ha afusellat de cap una bona centrada d’Uri Santos per fer el primer i únic gol del partit al minut 10 de joc. El partit se l’hi ha posat de cara a l’Olot, que podia haver liquidat el matx al primer temps, primer amb una oportunitat d’Héctor que ha topat amb Boison, i posteriorment Mas ha fallat a porteria buida quan l’excentral de l’Olot Jorge Rojas ha interceptat el seu xut a porteria.

Ja al segon temps, han canviat les tornes i l’Europa ha tingut més el control de la pilota. Quintanas, que debutava a la porteria olotina, ha hagut de rebutjar un xut llunyà dels visitants, i ja al final del partit, el també exOlot Reverter ha volgut sorprendre per alt el porter gironí. Afortunadament, l’Olot ha aguantat bé els atacs de l’Europa i ha pogut conservar els tres punts.

 

Amb la victòria, l’Olot suma la tercera victòria en els quatre partits disputats, i trenca una ratxa negativa: des de la temporada 82/83 que no guanyava a l’Europa a casa. Un colofó perfecte perquè l’afició gaudeixi de ple les Festes del Tura.

x