Els Xerrics d’Olot es queden a les portes del 4 de 7 amb agulla, però fan una excel·lent actuació

La colla castellera Els Xerrics d’Olot ha fet aquest dissabte una bona actuació davant del seu públic juntament amb els Marrecs de Salt i els Castellers de Figueres. Els olotins han portat a plaça per primera vegada el 4 de 7 amb agulla, però no es va poder culminar.

L’actuació castellera de les festes del Tura ha estat vistosa des de principi fins al final. Els Xerrics d’Olot, amfitrions de la jornada, els Marrecs de Salt i els Castellers de Figueres han fet una bona exhibició davant el públic garrotxí. Els castellers locals han començat la primera ronda amb un 3 de 7 que la colla ha carregat i descarregat sense problemes, aixecant els aplaudiments dels presents. Els Marrecs han engegat amb un castell interessant, un 5 de 7. La primera ronda ha acabat amb un altre 3 de 7 que els altempordanencs han fet amb fermesa.

A la segona ronda els Xerrics estaven d’estrena i han portat a plaça un 4 de 7 amb agulla, un castell que havien assajat amb intensitat al local. La construcció ha començat bé però el cap de colla s’ha fet enrere perquè pujava massa obert i no ha volgut posar en risc el castell. Aquesta no és una construcció fàcil. Un cop pujat, en descarregar-se deixa al descobert un pilar de 5. La dificultat es troba precisament en l’obertura, que ha de ser més accentuada perquè el pilar pugui pujar.
En aquesta segona els Marrecs han fet un 3 de 8, un castell que és la base de les grans estructures castelleres. El 3 de 8 és la màxima estructura de tres, en quant a alçada, que es fa sense ajuda de folre i/o manilles.

Els castellers de Figueres, després del 3 de 7 en primera ronda, en aquesta segona han intentat fer-lo amb agulla. La construcció s’ha carregat però ha fet llenya just quan s’havia fet la feina més complicada. Els Xerrics d’Olot, que no es donaven per vençuts, han intentat de nou el 4 de 7 amb agulla. Una vegada més, però, el cap de colla no ho ha vist clar i no s’ha volgut arriscar. A la tercera ronda els amfitrions han carregat i descarregat un 4 de 7 sense problemes. De fet no era la primera vegada que el construïen a plaça i el públic ha aplaudit l’esforç que han fet els Xerrics durant tota la tarda. Els Marrecs han tancat la tercera amb un 2 de 7, un castell de 7 pisos d’alçada i dues persones per pis en els seu tronc.

Finalment els castellers de Figueres han acabat la ronda amb un 4 de 7. Un castell que han fet amb estabilitat.
L’actuació castellera ha acabat amb els pilars i les torres. Els Xerrics han volgut tancar amb un pilar de 5 i una torre de 6.