Adrià Moreno guanya el Gran Premi Festes del Tura de ciclisme i Alexis Carlier s’endú la victòria general de la Volta a la Garrotxa

L’olotí Adrià Moreno guanya el Gran Premi Festes del Tura, que s’ha desenvolupat aquest diumenge. Moreno s’ha imposat a l’esprint després d’una escapada que ha acabat de configurar la classificació general de la Volta a la Garrotxa, que s’ha disputat en dues etapes durant aquest cap de setmana. Alexis Carlier s’ha imposat a la competició global.


Exultant i esgotat: així estava Adrià Moreno a la meta del Gran Premi de Festes del Tura a la Plaça Clarà d’Olot, punt final de la segona Volta a la Garrotxa. El ciclista garrotxí s’ha endut una victòria que buscava des de feia anys, i avui l’ha trobada gràcies a l’escapada de cinc corredors que ha tingut lloc al pas del port de la Mare de Déu del Coll. La fuga ha estat capaç d’establir una diferència constant respecte els vint perseguidors, i els escapats han entrat de nou a Olot disposats a oferir un final d’etapa emocionant: quan semblava que el francès Alexis Carlier repetiria la victòria d’ahir dissabte a Sant Esteve d’en Bas, Moreno ha exprimit les seves energies fins a la meta per imposar-se a l’esprint. El premi: celebrar la victòria de la cursa d’avui davant la seva afició.

El final de la cursa d’avui ha estat decisiu per establir la classificació final de la Volta, composta de dues etapes, perquè a la fuga d’escapats també lluitaven per la victòria final el francès Alexis Carlier i el barceloní Adrián Merino. El corredor del Martigues de França s’ha acabat enduent el Trofeu Remença fent valer el gran resultat que va aconseguir ahir, al guanyar la primera jornada de la competició que va tenir lloc entre la Vall d’en Bas i Osona. La Volta a la Garrotxa l’organitzen el Club Ciclista Bas i el Club Ciclista Olot, i ha comptat amb la participació de 140 corredors en aquesta segona edició.