135.000 manifestants i una important presència garrotxina en una Diada històrica a Salt

Un total de 135.000 persones s’han concentrat a Salt a la manifestació en motiu de la Diada nacional de Catalunya. Milers de garrotxins i entitats de la comarca hi han participat activament.

135.000 persones han omplert els carrers de Salt en una jornada històrica. Milers de garrotxins s’han aplegat aquesta tarda al tram número 25 de la manifestació de la Diada a Salt. Més de 1.200 hi han arribat amb els autobusos organitzats per l’ANC i Òmnium Garrotxa. Per altra banda, un gran nombre de manifestants han optat per anar-hi amb vehicle propi. A Salt s’hi han desplaçat la colla dels Xerrics que han alçat castells al ritme de les gralles. Els timbalers de Tam Percussió han animat la concentració en una tarda de reivindicació, però també festiva.

Altres entitats garrotxines també s’han deixat veure pel tram 25 com per exemple l’AOAPIX o el Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa. Quan faltava un minut per un quart de sis les campanes de la Seu de Lleida han marcat l’inici de les cinc concentracions i batecs d’aquesta Diada.

Les entitats organitzadores i diversos participants garrotxins han fet una valoració de la Diada. Pere Gratacós, ex-seleccionador català de futbol, ha dit que ha assistit a la convocatòria “amb una emoció molt gran i esperant que sigui l’última”. El portaveu d’ERC Olot, Pere Gómez, ha afegit que “és una altra jornada d’afirmació nacional i de voluntat popular democràtica. El poble, unit, reclama que ens deixin decidir”. Moisès Cano, cap de colla dels Xerrics, ha definit la jornada com “un acte festiu, pacífic i lliure i nosaltres portem el toc d’alegria i de rauxa dels castells”. Per la seva banda, l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach,  ha comentat que “gràcies al grup sobiranista de Bianya s’ha aconseguit omplir tres autocars amb molta il·lusió”.

Hi havia 60.000 inscrits a la concentració de Salt, però la xifra final, segons dades de la policia local, ha estat de 135.000 persones. Es tracta d’una manifestació històrica en aquest municipi del Gironès.