La versió femenina de El Florido Pensil omple el Teatre Principal d’Olot

Humor i història es barregen a El Florido Pensil, una àcida reflexió sobre l’educació franquista que va estrenar-se el 1996. Aquest dissabte se n’ha pogut veure una versió al Teatre Principal d’Olot, que proposa al públic entrar a l’aula de les nenes.

Vint anys després de l’estrena de l’adaptació teatral del Florido Pensil, el llibre d’Andrés Sopeña sobre l’escola nacional catòlica, l’exitosa obra torna als escenaris amb una diferència substancial, les noies en són les protagonistes. Lloll Bertran, Victòria Pagès, Roser Batalla, Mireia Portas i Isabel Rocatti, consagrades actrius catalanes,  comparteixen escenari en el repte de retratar amb humor els valors amb què s’educava les nenes durant la postguerra. Amb El Florido Pensil Nenes, el públic olotí ha gaudit d’una proposta teatral de qualitat en el marc de les Festes del Tura per recordar o descobrir de nou una època fosca de la història del nostre país, en versió femenina.

x