Quatre nous programes, més directes i renovació gràfica, les novetats de la nova temporada d’Olot Televisió

Amb el setembre OLOT TELEVISIÓ renova la seva programació i engega una nova temporada. Aquest cop s’incorporen a la graella nombroses novetats, destacant nous programes informatius i d’entreteniment i l’aposta per seguir donant en directe els principals actes lúdics i culturals de la Garrotxa.

Quatre nous programes
L’art a l’aula és un projecte inèdit d’acostament de l’art a les escoles, tant pels objectius que pretén com pel seu format. Està basat en portar la pràctica artística a les mateixes aules a través de tres aspectes fonamentals de tot aprenentatge: observar, aprendre i crear. Hi participaran alumnes de 5è de primària de diferents centres educatius de la Garrotxa. Els joves copiaran l’obra de l’artista convidat, aportant-hi la seva pròpia creativitat i utilitzant el llenguatge plàstic com a una forma d’expressió i comunicació d’emocions i sentiments. El programa es presenta aquest dijous a l’Hospici (19h) en roda de premsa i s’estrenarà a l’octubre.

Un altre de les novetats importants a la graella és Pentàgon, un espai setmanal d’informació municipal d’Olot que comptarà amb la participació de les cinc forces polítiques amb representació a l’ajuntament. Cada dimarts el periodista Joan Manuel Robles entrevistarà un representant d’una força política per parlar de l’actualitat de la ciutat. El programa tindrà molt en compte la participació ciutadana i els olotins es podran dirigir als representants municipals per diverses vies, amb l’objectiu que hi hagi una interacció real.

Olot Televisió fa una aposta decidida per l’entreteniment i estrena dos nous programes. El proper octubre arrencarà Girona en directe, un magazín diari que cada tarda connectarà amb diferents municipis de les comarques de Girona a partir de connexions en directe. El programa és una coproducció de les set televisions locals de les comarques de Girona (TV Girona, Olot TV, TV Ripollès, TV Costa Brava, Banyoles Televisió, Empordà Televisió i Canal 10 Empordà).

També s’estrena Joc d’Amfitrions, un reality show per trobar el millor cicerone de Catalunya. Es tracta d’un programa d’entreteniment que pretén donar a conèixer els aspectes bàsics de la història, les tradicions i la gastronomia dels municipis participants des d’una perspectiva original. Els concursants que hi participin hauran de sorprendre els seus competidors i l’espectador. El programa ha arrencat aquest cap de setmana amb un càsting entre aspirants de diferents municipis i comarques, entre els quals Olot i la Garrotxa.

Renovació de la imatge gràfica
Olot Televisió arrenca la temporada renovant la imatge gràfica de programes consolidats com La banqueta, l’espai de referència de l’esport garrotxí que cada dilluns dirigeix i presenta Roger Santaló i que ja arriba a la quarta temporada.
També es renova la imatge del Pros i Contres, el programa d’entrevistes que dirigeix i presenta Albert Brosa i que enguany arriba a l’onzena temporada.
També hi ha canvis al programa L’alcalde respon. La periodista Paula Núñez serà l’encarregada de presentar a partir d’ara el programa, que des d’ara es desplaçarà als ajuntaments de la Garrotxa i comptarà amb nous continguts.

frame-pros-i-contres

Els programes informatius de la referència
Les Notícies, amb Joan Manuel Robles, manté la línia amb la qual s’ha convertit en la referència informativa a la comarca, que es complementa amb les edicions de l’Al dia comarques de Girona migdia i nit, de dilluns a divendres a les 14.40 i 22.40, i l’edició del cap de setmana, els dissabtes i diumenges a les 22.40. Els informatius, coproduïts entre les set televisions locals de Girona, s’han convertit en un referent en la seva franja i un model que La Xarxa està aplicant a tot Catalunya.

Després de l’èxit de la tercera temporada del magazín País km0, coproduït entre les televisions locals de Catalunya i La Xarxa, aquesta temporada s’aposta per continuar descobrint el territori amb el programa 1món.cat, que s’emetrà, en directe, els dissabtes i diumenges, des d’un lloc diferent cada cap de setmana.
El programa arribarà a la Garrotxa en diverses ocasions per donar en directe esdeveniments rellevants.

Repeteix a la graella el Ben trobats, el magazín matinal de les televisions de proximitat que s’emet de dilluns a divendres de 10.00 a 12.00. L’espai seguirà combinant l’entreteniment, la divulgació i la informació de servei. Aquesta temporada també comptarà amb noves seccions i cada dijous part del programa es farà des dels mercats municipals de Catalunya. A Olot arribarà el proper 29 de setembre.

Aposta per l’esport de proximitat
A més de La banqueta, la graella de programes d’esports es complementa amb altres espais que promocionen l’esport base. La principal novetat és Futbol en Joc, que retransmetrà en directe un partit de futbol de tercera divisió o primera catalana cada diumenge (12.30h).

frame-la-banqueta-2

També segueix Actual Esports. L’espai, que s’emetrà els dimarts, està coproduït per les televisions locals de les comarques de Girona i fa un resum dels partits jugats pels principals equips que competeixen en diverses disciplines.

La programació esportiva es completarà amb En joc, el carrusel esportiu que s’emetrà tots els diumenges a les 20.00 i els dilluns a les 19.30 i posarà l’accent a l’actualitat esportiva del país, analitzant els resultats del cap de setmana.

Els moments importants, en directe
La cadena reforça aquesta temporada els programes dedicats a les entitats, associacions i als actes culturals que s’organitzen a la Garrotxa amb una aposta per donar-los en directe.
A partir d’aquest setembre i fins el juny es faran nombroses retransmissions amb l’objectiu de promocionar els principals actes que s’organitzen, com les Festes del Tura, la Fira de Sant Lluc, la Fira Orígens, La fira Bruixeria de Sant Joan les Fonts, la fira de la Ratafia de Besalú, La proclamació de la Pubilla i l’Hereu de la Garrotxa, el Carnaval d’Olot, el Sant Jordi, els Premis Garrotxí de l’Any o l’ÉsDansa, per posar només alguns exemples.

Continua també el magazine MAC Exprés, l’espai setmanal que presenta la periodista Idoia Sansa i que repassa els principals esdeveniments lúdics i culturals que promouen les entitats i associacions de la Garrotxa.

Segueix a la graella el programa Torna-la a tocar, Sam. Pitu Anaya condueix aquest programa que repassa la cartellera i les estrenes del cinema de cada setmana, a més de recomanar pel·lícules i llibres relacionades amb la gran pantalla.

Un espai exclusiu pels joves
Els joves seguiran tenint el seu propi espai a la pantalla i aquesta temporada renova el Joves, i què?!, un programa fet a la seva mida i que en el seu primer any ha tingut una molt bona rebuda.
El programa, dirigit i presentat per Paula Núñez, canvia de dia i aquesta temporada s’emetrà els divendres, amb noves cares i seccions.

Torna a la graella el programa Del paisatge a la taula, focalitzat a promocionar la cuina de la comarca i els productes de proximitat. L’espai el seguirà presentant David Coloma i comptarà amb la participació dels restaurants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

Finalment, aquest setembre segueix l’espai dedicat a les entitats i associacions de la ciutat, Amb identitat, i el de les empreses de la Garrotxa, Amb identitat empresarial, que ara dirigirà el periodista Marc Vila.

Més opcions per veure Olot Televisió
Durant l’últim any Olot Televisió ha fet una aposta important per obrir més finestres que permetin veure els programes de la cadena. Des del web i el XIP/TV ja es pot veure la programació en streaming, una opció molt útil pels garrotxins que estan en moviment constant o per aquells que viuen lluny de la seva comarca i volen saber què passa a casa seva.
Des del juny Olot Televisió també contribueix d’una manera decisiva a La Xarxa Televisions, al canal 159 de Movistar+. El canal, que es pot veure a tot Catalunya, emet els programes informatius i d’entreteniment que produeixen les televisions locals, aconseguint que el fet local sigui conegut a tot el país.
L’aplicació per a dispositius mòbils, el XIP/TV i el canal de YouTube complementen l’oferta interactiva.