Olot viu un emotiu fi de festa amb el comiat de balladors de la faràndula

Ja entrada la nit, Olot va viure ahir un emotiu fi de festa amb el ball amb espelmes amb la faràndula, amb els comiats del cap de geganters Pim Torrablba, el capità de cavallets Francesc Sagristà i la flabiolaire Agnès Algueró. Els nous regidor i director de Festes han fet un balanç positiu de la festa major d’Olot.

El ball amb espelmes de la faràndula i la posterior cercavila fins a l’Hospici van marcar la fi de les Festes del Tura 2016. Després del ball amb espelmes i abans d’encetar la cercavila de final de festa, la plaça Major va viure un emotiu moment quan la ciutat va homenatjar els olotins per a qui aquestes han estat les últimes Festes del Tura com a balladors. Els balladors van ajudar al fins ara cap de geganters Pim Torralba a pujar fins al bust de la gegantessa, figura que ha fet ballar durant cinc anys, per fer-li un petó en el seu comiat com a ballador.

Posteriorment, els companys van ajudar a Agnès Algueró, que s’acomiadava com a flabiolaire després de cinc anys, perquè li fes el respectiu petó al gegant.

El públic també va poder veure al jove Francesc Sagristà molt emocionat quan els companys el van acomiadar després d’actuar dos anys com a capità dels cavallets i complir sis anys fent ballar aquestes figures de la faràndula olotina.

Aquest any Josep Berga i Jordi Serrat s’estrenaven com a regidor i director de les festes respectivament. Tots dos van fet un balanç positiu del desenvolupament de la festa major.

Els organitzadors de les Festes ja pensen en l’edició del 2017, que hauran de subsanar un nou repte. El Firal es trobarà en obres quan es portin a terme, a principis de setembre de l’any vinent.