L’Ajuntament d’Olot ultima les obres de l’estiu, que compliran els terminis previstos

Les obres previstes als espais públics d’Olot aquest estiu estan a un pas d’acabar-se, i només queden detalls per completar la remodelació del carrer Macarnau. Al llarg d’aquest període s’han fet intervencions en centres educatius, s’han asfaltat carrers, o s’ha enderrocat la casa del Procurador de l’Abat; l’espai que queda en aquest darrer indret es convertirà properament en una plaça.

Alguns dels espais públics d’Olot han viscut una reforma de la seva imatge durant l’estiu. Com és habitual, s’ha aprofitat aquest període per intervenir en carrers: el pla d’asfaltatge ha destinat 275.000 euros en millorar el ferm de l’Avinguda Europa, el camí de les Bruixes i el carrer Macarnau. Precisament, aquesta darrera via ha viscut diversos canvis urbanístics, i és l’única obra inacabada on falta instal·lar diversos elements per completar la remodelació en les properes setmanes, com l’arbrat i la il·luminació.

Durant l’estiu també s’ha treballat en alguns centres educatius públics: s’ha millorat la coberta de l’escola Malagrida, i s’ha pintat la façana i l’interior de les aules. Així mateix, també s’ha treballat en la façana de l’Escola d’Art. En un altre sentit, l’obra més destacada ha estat l’enderroc de la casa del Procurador de l’Abat d’Olot. Els elements d’especial interès romandran a les dependències municipals, i ara l’espai derruït s’ha de redefinir; malgrat que existeix la possibilitat de reconstruir l’edifici de moment s’apostarà per obrir l’indret als ciutadans, convertint l’antiga casa en una plaça. El projecte veurà la llum durant els propers mesos i l’Ajuntament voldria afrontar l’obra abans de final d’any, malgrat que potser s’hagi de deixar per l’any vinent. Un cop fetes les diferents obres de la ciutat, Olot encararà els propers mesos el pla de voreres per remodelar nous espais.

x