El Consorci de l’Alta Garrotxa renova el seu conveni amb el departament de Territori i Sostenibilitat

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha renovat, un any més, el seu conveni amb la Generalitat. Recentment s’ha signat la primera addenda d’aquesta col•laboració que ja fa anys que dura, i que permetrà que el consorci pugui seguir desenvolupant la seva activitat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat seguirà aportant una part important dels 198.000 euros de pressupost amb el qual compta el Consorci de l’Alta Garrotxa. Amb la renovació del conveni, aquesta entitat podrà continuar fent tasca de manteniment a l’espai de l’Alta Garrotxa i seguir aplicant mesures com garantir la presència de vigilants a la zona de Sadernes, tot i que es lamenten les minses possibilitats econòmiques existents.

Des del consorci s’apunta la pròrroga pressupostària de la Generalitat ha causat que l’aportació de Territori es mantingui en 121.000 euros, una xifra discreta per una entitat que havia arribat a pressupostar al voltant de 700.000 euros. Per aquesta raó, les actuacions se centraran en el manteniment i la preservació de l’entorn i de la fauna i de la flora de l’Alta Garrotxa, sense grans possibilitats d’intervenir més.

 

Notícies relacionades: 
– El Consorci de l’Alta Garrotxa està realitzant un estudi per valorar l’impacte mediambiental del barranquisme
– El Consorci de l’Alta Garrotxa ha finalitzat la segona fase de conservació del camí de Sant Aniol