Set municipis garrotxins organitzen activitats per les Jornades Europees del Patrimoni

Durant aquest mes de setembre es celebra a tot el continent les Jornades Europees de Patrimoni, i a Catalunya es centren les activitats durant el proper cap de setmana. A la Garrotxa, set municipis han preparat diversos esdeveniments en motiu d’aquestes jornades.

Les Jornades Europees del Patrimoni 2016 compleixen enguany el seu 25è aniversari, mantenint l’objectiu d’apropar a la societat els valors del coneixement, la difusió i la conservació del patrimoni a través de la participació ciutadana. Per aquest motiu, a set municipis garrotxins s’organitzen diverses activitats gratuïtes durant tot el cap de setmana del 16 al 18 de setembre. A Besalú, cada dia es farà una visita guiada pel centre històric de la Vila passant per indrets com el Miqvé, que sortirà a les 12 del migdia de l’Oficina de Turisme. Beuda opta per fer una conferència el dia 17 a les cinc, a l’església parroquial de Sant Feliu, per parlar de la pila baptismal que s’hi conserva. A Castellfollit de la Roca han optat per presentar un curtmetratge fet amb gent gran del poble, que s’estrenarà dissabte a les sis de la tarda a un espai emblemàtic del municipi: l’Església Vella de Sant Salvador. Olot organitza dues activitats: els dies 17 i 18 obrirà de forma gratuïta els seus museus al públic; a més, a les 11 del matí de diumenge sortirà des de l’Hospici un itinerari per la ciutat dedicat a la figura de l’escultor Miquel Blay, i que també està adaptat al llenguatge de signes. Santa Pau també ha preparat una visita guiada pel seu conjunt historicoartístic, que arrencarà de l’oficina de Turisme de Can Vayreda tots els dies a partir de les 11 del matí i fins les sis de la tarda. Sant Esteve d’en Bas aposta així mateix per una visita guiada, el dissabte a les onze del matí. I la Vall de Bianya ha preparat una sortida a la masia de la Riba, obra emblemàtica de l’arquitecte Rafel Masó, a partir de les onze del matí. Per a més informació podeu visitar els webs dels municipis esmentats, o bé a la pàgina de patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

 

x