El setembre es revela com un mes clau per a l’avanç de projectes de ciutat com la variant o la consulta del Firal d’Olot

Ho hem dit a l’inici de l’informatiu. Els dies que falten per esgotar el mes resultaran clau per avançar en alguns dels projectes de ciutat marcats en vermell per l’actual equip de govern municipal. En els propers dies avançarà el projecte de reforma del Firal i la variant. L’hospital iniciarà una nova etapa sota una nova gerència. L’alcalde, que no té intenció d’abandonar l’alcaldia abans d’esgotar el mandat, també ha dit que tenen pràcticament enllestit un estudi que determinarà les actuacions a fer de manera urgent en alguns edificis del Nucli Antic. Són declaracions al programa ‘Pentàgon’, que va viure la seva estrena ahir a OLOT TELEVISIÓ.


El mes de setembre resultarà clau per als projectes de ciutat de l’Ajuntament d’Olot. Demà finalitza el termini per presentar els projectes de la reforma del Firal. A partir d’aquest moment, i durant un termini màxim de 30 dies, un jurat format per representants polítics i tècnics de l’Ajuntament, a més d’arquitectes, hauran de seleccionar els tres projectes que se sotmetran a consulta en una data que es determinarà entre Sant Lluc i mitjans de novembre. El 45% de la puntuació dels projectes recaurà en aquest primer tribunal. L’Ajuntament es reserva l’atorgament d’altres 10 punts segons criteris econòmics i de termini de lliurament. Els olotins, per tant, només decidiran sobre un 45% de la puntuació del projecte de reforma del Firal a la consulta que es farà entre l’octubre i el novembre. Tot i així, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha volgut defensar la capacitat de decisió dels ciutadans en aquest projecte complex però important per a la ciutat.

En poques setmanes, els alcaldes de l’acord perquè les variants d’Olot i les Preses siguin tractades com un sol projecte es reuniran amb la conselleria de Territori per veure com s’avança en el tram de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas. El de la variant és un projecte que Josep Maria Corominas vol veure resolt com a alcalde de la ciutat. El batlle ha volgut desmentir els rumors dels últims dies que el situaven fora de l’alcaldia abans d’esgotar el mandat.

El gerent de l’Hospital canviarà aquest setembre. En les pròximes setmanes es donarà el relleu a Carles Puig al capdavant de la gerència del centre hospitalari garrotxí. Continuant en sanitat, Josep Maria Corominas ha defensat la nova organització de les ambulàncies a la Garrotxa, que havia estat criticada per la CUP. L’alcalde s’ha remès a l’informa presentat pel Departament de Salut, que aprova el nou servei, tot i que admet que hi ha alguns aspectes a millorar.

Respecte de l’estat d’alguns edificis antics del Nucli Antic, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament també té pràcticament enllestit un estudi que indicarà les actuacions que s’han d’abordar de manera urgent. Aquest mes també començarà l’activitat als camps de futbol base del Morrot després de la reforma que s’hi ha dut a terme, tot i que ho farà amb els vestidors antics. Josep Maria Corominas espera que els nous vestidors s’enllesteixin al més aviat possible per normalitzar l’ús de les instal·lacions i començar la construcció del segon camp.

 

Notícies relacionades:
– 21 equips d’arquitectes es presenten per remodelar el Firal d’Olot
– Acord perquè les variants d’Olot i la Vall d’en Bas es considerin com un únic projecte
-La CUP d’Olot demana tornar a l’anterior sistema d’organització d’ambulàncies per no haver d’esperar 25 minuts pel servei en casos puntuals