Les Festes del Tura deixen menys assistències mèdiques i infraccions que l’any passat

Els cossos d’emergències valoren de “molt tranquil·les” les Festes del Tura 2016. La Creu Roja va realitzar 105 assistències, 63 menys que l’any passat i l’Hospital d’Olot ha atès 38 urgències, 13 menys que el 2015. Pel que fa als cossos de seguretat s’han reduït les demandes, l’incivisme i les infraccions.

La Creu Roja d’Olot, el servei d’urgències de l’hospital, els Mossos d’Esquadra, la Policia Municipal i els voluntaris de protecció civil. Tots aquests cossos formen part del dispositiu d’emergències de les Festes del Tura i avui tots han coincidit en valorar-les de “molt tranquil·les”. A nivell mèdic s’han reduït les atencions. En els cinc dies i quatre nits de festa, l’hospital de campanya de la Creu Roja va realitzar 105 atencions, 63 menys que l’any passat. El que més ha disminuït ha estat l’atenció de menors. Es van atendre sobretot contusions i petites ferides i 9 persones van haver de ser traslladades a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Pel que fa al servei d’urgències del centre hospitalari les emergències s’han reduït de les 51 de l’any passat a les 38 realitzades aquest any. Enguany les intoxicacions per alcohol també han baixat i en totes les festes es van ingressar 8 persones per comes etílics. Jordi Roura, coordinador d’emergències de la Creu Roja ha dit que han estat unes festes “molt plàcides”.

Pel que fa a la seguretat, no es van produir incidents destacables per la Policia Municipal d’Olot i els Mossos d’Esquadra, el canvi de recorregut del correfoc no va tenir grans afectacions en seguretat ni mobilitat i les demandes i denuncies per incivisme s’han reduït. En total la policia municipal ha rebut 13 demandes, 8 queixes per soroll i ha posat 43 infraccions per orinar en la via pública. Pel que fa als mossos d’esquadra han detectat una baixada dels robatoris i les infraccions penals. “Dels darrers vuit anys, és l’any que hem tingut menys atestats penals” ha assegurat Blai Ortiz, cap de la comissaria dels Mossos Esquadra Olot

El protocol d’agressions sexuals que s’havia dissenyat no es va haver d’activar. El dia amb més moviment va ser la nit del divendres, quan la pluja va obligar a acabar la festa poc després de les tres de la matinada i la policia municipal va fer desallotjar alguns bars nocturns que estaven fora del seu horari d’obertura. Ignasi López, cap Policia Municipal d’Olot, ha explicat que es va considerar més adequat desallotjar aquests establiments per evitar els problemes d’aforament que podein patir degut al tancament de la festa per avançat, una circumstància que podria haver desencadenat alteracions d’ordre públic.

Per a protecció civil, el repartiment de 2.500 polseres identificatives per als infants ha resultat una iniciativa útil alhora de localitzar els pares dels menors que es perdien durant els actes multitudinaris. Aquestes festes tots els cossos d’emergència han mantingut el contacte a través d’un grup de whatsapp, una iniciativa que ha permès millorar la coordinació entre tots ells.

 

Notícies relacionades:
– Olot viu un emotiu fi de festa amb el comiat de balladors de la faràndula