Traslladen el catamarà de Pepe Soto fins la plaça Catalunya de Castellfollit com a pas previ per portar-lo al mar

Pepe Soto, de Castellfollit de la Roca, es va fer conegut per la seva història i pel seu projecte inèdit en un poble de muntanya: construir el seu catamarà per poder fer la travessia de l’Atlàntic. Soto té càncer i la construcció del vaixell és el seu somni vital, que ja és realitat: dissabte al matí una grua va treure l’embarcació del pati de casa seva, on la va construir, i ha estat exposada al públic al llarg del cap de setmana, coincidint amb la festa major del poble.

Pepe Soto tenia la cara d’un home feliç, d’un home que està a punt de complir un somni vital un cop el seu catamarà ja era fora del pati de casa seva. Havia construït al llarg de gairebé dos anys. I en arribar Quim Masferrer, el Foraster, que va donar a conèixer la seva història massivament, es fonien en una forta abraçada. La felicitat ha estat present a Castellfollit de la Roca, aquest dissabte al matí.

L’activitat de la jornada, però, ha començat a les 9. Primer s’ha hagut de treure el màstil, i després, passaven uns llargs minuts de preparació. Convenia treure el catamarà, d’11 metres d’eslora, en perfectes condicions, i l’operació no era fàcil. Entre el públic hi havia el temor que el catamarà pogués quedar malmès, pogués caure, però Pepe Soto tenia tots els càlculs necessaris fets, i un cop ben amarrat a la grua, i davant de les desenes de persones que ho presenciaven, s’ha pogut traslladar l’embarcació fins al carrer de Sant Josep.

El catamarà ha estat, seguidament, traslladat amb una cercavila,  fins la plaça Catalunya perquè tothom el pugui veure: estarà exposat durant tot el cap de setmana coincidint amb la festa major del poble. Aviat l’embarcació ja serà al mar, i un cop fetes les comprovacions pertinents, Pepe Soto marxarà a fer la gran travessia promesa, per tal de complir el somni de creuar l’Atlàntic fins l’arxipèlag caribeny de San Blas.

 

Notícies relacionades: 
– En Pepe Soto mostrarà el catamarà durant les festes de Castellfollit, per agraïr la col·laboració ciutadana
– El catamarà de Pepe Soto podria sortir de Castellfollit i arribar al mar en menys d’un mes