Les entitats defensores del desdoblament de la variant qualifiquen la decisió dels alcaldes d'”unilateral” i demanaran al conseller una solució “a llarg termini”

Ells tenen les dades objectives i són les que el proper dia 30 plantejaran al conseller de Territori i Sostenibilitat. És el que consideren les 13 entitats econòmiques i socials de la Garrotxa, Osona i l’Alt Empordà que van signar el manifest per l’execució de les variants de les Preses i Olot. Opinen que el desdoblament de la variant és l’única opció de consens perquè sigui útil a mig i llarg termini. Els signants asseguren que ja ho han parlat tot amb els alcaldes contraris al desdoblament. Davant del que consideren una opció unilateral i visceral, el proper dia 30 portaran al conseller els motius objectius que justifiquen una variant de quatre carrils.

Dos dels representants de les entitats signants del manifest per l’execució de les variants d’Olot i de les Preses valoraven aquest matí els arguments que portaran fins al conseller de Territori i Sostenibilitat el proper dia 30 per demanar-li el desdoblament de la infraestructura en tot el seu traçat. Aquests arguments passen pel creixent i progressiu trànsit que està circulant pels túnels de Bracons en sentit Olot o Vic, i l’escàs impacte que al seu entendre té una carretera de quatre carrils en comparació amb una que en tingui dos.

Les entitats signants del manifest consideren que ja han fet tot el que estava en les seves manes perquè els alcaldes dels municipis afectats per la construcció de la infraestructura matisessin el seu acord contrari al desdoblament de la variant al seu pas per les Preses i la Vall d’en Bas.

La solució al creixent trànsit de Bracons és una variant de dos carrils per banda des dels túnels i fins a Olot. Això és el que tenen consensuat les 13 entitats econòmiques i socials de la Garrotxa, Osona i l’Alt Empordà que van signar el manifest per l’execució de les variants de les Preses i Olot, i això és el que li demanaran al conseller de Territori el proper 30 de setembre, a menys que els alcaldes se’ls adrecin amb una solució alternativa.

 

Notícies relacionades: 
– Les entitats empresarials garrotxines portaran la demanda del desdoblament de la variant de les Preses al conseller de Territori
– El setembre es revela com un mes clau per a l’avanç de projectes de ciutat com la variant o la consulta del Firal d’Olot
– El ple de l’Ajuntament de les Preses rebutja les rotondes i aposta per la variant a través de dues mocions aprovades per unanimitat

x