Esquerra Olot insta l’Ajuntament a adherir-se a la campanya ‘Anem a mil’, que demana que els sous mínims pugin fins als mil euros

El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot presentarà el proper ple una moció en suport a la iniciativa ‘Anem a mil’, que pretén conscienciar sobre el salari mínim que proposa la Unió Europea, gairebé 350 euros més que el que fixa Espanya. La moció també insta l’Ajuntament d’Olot a respectar la proposta europea, fent que els sous menors del consistori i de les empreses que contracta arribin a un mínim de 1.028 euros.

A Catalunya actualment hi ha una de cada cinc persones amb feina que es troba en risc de pobresa, motivat pel baix Salari Mínim Interprofessional fixat a Espanya, de 655’20€. Les institucions europees consideren injust aquest sou, i demana augmentar-lo més d’un terç, fins als 1.028€ a donar en 14 pagues anuals, un import que s’adequaria a la mitjana de salaris que hi ha a tot el país. Per aquest motiu, Esquerra Olot vol afegir la ciutat a la iniciativa ‘Anem a mil’, que demana a l’Ajuntament que s’hi adhereixi per canviar el model laboral i productiu català, amb salaris dignes per a tothom. Segons el grup, el consistori ja podria començar a aplicar les propostes que recull la iniciativa: que ningú de l’Ajuntament cobri un salari inferior a mil euros i que sigui un dels requisits a complir per qualsevol de les empreses que contracti.

La finalitat, segons Esquerra, és que quan s’arribi a la República catalana els salaris siguin dignes per a tothom des de bon inici. En aquest sentit, el grup municipal proposa un pla de treball conjunt amb empreses, comerços i sindicats per aconseguir aquest objectiu.