Pacten 2 anys de presó per a un home que va agredir sexualment d’una menor a Olot

ACN.- Fiscalia i defensa han pactat una pena de 2 anys de presó per a un home que va agredir sexualment una nena de 10 anys a Olot. L’acusat, de 43 anys, s’enfrontava inicialment a una condemna de 4 anys però li han aplicat una eximent incompleta perquè pateix un trastorn de conducta que li afecta les capacitats volitives. El cas ha arribat a judici aquest dimecres a l’Audiència de Girona. L’acusat ha reconegut que cap a les cinc de la tarda del 12 de març del 2015 va obligar la víctima a entrar al portal d’una acadèmia on anava a estudiar idiomes. Un cop dins, la va forçar a asseure’s a la seva falda mentre li exigia que li fes un petó. Tot i que la nena va intentar fugir, la va subjectar amb força i li va fer tocaments als genitals.

Responent “sí” a la pregunta del fiscal, el veí d’Olot ha reconegut íntegrament el relat dels fets pels quals aquest dimecres s’ha assegut a la banqueta dels acusats de la secció tercera de l’Audiència de Girona. Cap a les cinc de la tarda del 12 de març del 2015, víctima i agressor van coincidir al passeig Miquel Blay d’Olot. La nena estava esperant una companya per anar a estudiar a una acadèmia d’idiomes i, a prop, hi havia l’acusat assegut davant d’un bar. L’home es “mirava fixament” la menor, que es va espantar i va decidir entrar cap a dins l’acadèmia.Ell, però, la va seguir fins al portal. Allà, la va “subjectar pel braç” i li va reclamar que li donés la bossa que duia. “No passarà res”, li deia a la víctima. La nena s’hi va negar i va intentar fugir corrents. Rivera ho va impedir “agafant-la fort” i arrossegant-la cap a dins l’edifici.Aleshores, l’acusat es va asseure a les escales i va obligar la víctima a seure a la seva falda. Seguidament, li va demanar un petó. Com que la nena s’hi va negar, ell la va petonejar a la galta i li va tocar els genitals per sobre del pantaló mentre, amb l’altra mà, l’agafava amb força pel canell per evitar que marxés. Finalment, la nena va aconseguir desfer-se de l’acusat i fugir, tot i que ell la va intentar seguir i li cridava que tornés.Per aquests fets, l’acusat s’enfrontava inicialment a una pena de 4 anys de presó per un delicte d’agressió sexual. Aquest dimecres, la fiscalia i l’advocat de la defensa han acordat una rebaixa de la pena tenint en compte que ha admès el que va fer i que pateix un dèficit cognitiu i un trastorn de conducta que l’impulsa a atemptar contra la llibertat sexual d’altres persones. Per això, li han aplicat una eximent incompleta per trastorn mental i han acordat una condemna de 2 anys de presó, que segurament no haurà de complir perquè no té antecedents. L’home està en tractament i, segons l’acord entre fiscal i defensa, també estarà sotmès a llibertat vigilada durant 5 anys.