Units per Sant Feliu denuncia que l’Ajuntament ha estat cobrant de més en la plusvàlua per transmissió de propietats immobles

Arran d’algunes consultes adreçades per veïns de Sant Feliu de Pallerols, el grup d’Units per Sant Feliu ha buscat informació i ha detectat que l’Ajuntament, des de molt abans del govern de Joan Casas, ha estat cobrant més del que té aprovat segons les ordenances a les plusvàlues per transmissió de propietat dels immobles, és a dir l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys quan es rep, per exemple, una casa en herència.

Units per Sant Feliu aconsella als veïns que reclamin a l’Ajuntament els diners pagats de més, així com els seus interessos. A l’alcalde li consta que almenys un veí del municipi s’ha adreçat al consistori per aquesta raó des que el grup de l’oposició va denunciar la incorrecció en el cobrament de la plusvàlua.

Joan Casas ha explicat que fins ara no han estat fent més que seguir aplicant els mateixos paràmetres que els ajuntaments anteriors al 1999. L’alcalde ha explicat que té encarregada una revisió des del 28 de juliol, després de rebre la reclamació d’una veïna per aquesta qüestió. Anuncia l’aprovació d’una nova ordenança com a molt tard, per a principis d’any, i l’aplicació de bonificacions en la liquidació de les plusvàlues per a titulars d’immobles que siguin primera residència i persones amb baixos recursos.

El grup d’Units per Sant Feliu ha sol•licitat celebrar un ple extraordinari per debatre la qüestió. L’equip de govern ha respost a la petició i l’ha convocat per al proper 6 d’octubre.

x