L’Associació de Comeciants d’Olot demana el suport dels comerços del centre de la ciutat per assumir el cost dels llums de Nadal

L’Associació de Comerciants d’Olot i l’Ajuntament fan una crida per demanar als establiments del centre que col·laborin amb la il·luminació nadalenca del centre. Enguany s’estrenaran nous llums i l’ACO necessita la col·laboració de, com a mínim, 250 establiments per poder aportar els 20.000 euros anuals que li corresponen.

L’Ajuntament d’Olot i l’Associació de Comerciants de la ciutat han renovat l’acord de col·laboració per fer possible la il·luminació nadalenca i perquè la ciutat pugui estrenar llums de Nadal. Amb l’acord s’estableix que els dos organismes assumeixen el 50% dels 40.000 euros anuals que suposa llogar els llums durant tres anys i un prorrogable. Així el consistori es compromet a fer-se càrrec de 20.000 euros del lloguer de llums ornamentals, a més del cost de la instal·lació i el consum. Per la seva banda l’Associació de Comerciants d’Olot ha d’assumir els 20.000 euros restants. Per fer-ho demanen la col·laboració dels 500 establiments del centre de la ciutat, independentment de si són socis de l’entitat o no, per aportar petites quantitats entre tots. La idea és aconseguir un mínim de 250 establiments col·laboradors i cadascun d’ells aporti 80 euros anuals durant els propers quatre anys.

El projecte preveu il·luminar 50 carrers, com ja s’ha fet els darrers tres anys, reforçant la il·luminació al Carrer Mulleres i l’Avinguda Reis Catòlics. L’Associació de Comerciants per si sola no pot assumir tot el cost. Tant l’entitat com l’Ajuntament confien en aconseguir el suport necessari i esperen que un 80% dels comeros de cada carrer s’hi impliquin. Jordi Rovira, president de l’ACO ha alertat que els carrers que no rebin suport podrien quedar-se sense il·luminació.

Els establiments que col·laborin amb la il·luminació de Nadal tindran un distintiu per lluir als seus aparadors.