El barri de Sant Miquel d’Olot manté la seva festa gràcies a la iniciativa veïnal després de diverses complicacions

El cap de setmana arriba la festa major del barri de Sant Miquel i les Tries d’Olot; una festa que havia perillat perquè els encarregats d’organitzar les darreres celebracions s’havien dissolt. Al final, la iniciativa veïnal han permès mantenir la festivitat, que viurà actes com el tradicional ball pla de vestits de paper del barri.

Quan la penya Embalats es va dissoldre després de cinc anys organitzant la festa de Sant Miquel, i posteriorment l’associació de veïns va decidir plegar, ningú veia clar que aquest 2016 es pogués celebrar la festivitat del barri, una de les més populars d’Olot. Això hagués suposat perdre alguna de les activitats tradicionals de la ciutat, com la desfilada del Ball Pla de vestits de paper de Sant Miquel, però les mateixes persones encarregades del cosidor del barri van decidir que això no passaria. A partir de l’esforç i la voluntat, la iniciativa veïnal han aconseguit mantenir una festa que perillava.

Així, les festes arrencaran el divendres 23 amb tallers, pregó i teatre, per seguir el dissabte amb jocs, campionats de cartes i ball. Però l’activitat més destacada és el Ball Pla: aquest 2016 sortiran més de 90 parelles amb vestits de paper. Ja fa més de dos mesos que els membres del cosidor hi treballen. La festa tancarà les seves activitats el diumenge 25, amb una gimcana, una cercavila i un ball folk, entre els diversos actes programats.

 

Notícies relacionades: 
– Es dissolt la Penya Embalats de Sant Miquel d’Olot i es busquen entitats i voluntaris per mantenir les festes
– El Ball Pla de Sant Miquel treu a desfilar més d’un centenar de vestits de paper