Els Consells comarcals de Pla de l’Estany i Garrotxa segueixen treballant junts en la gestió del tractament de residus

Els Consells comarcals del Pla de l’Estany i la Garrotxa consideren lògic que dues comarques veïnes com aquestes, amb característiques territorials similars, actuïn de forma conjunta en la gestió del tractament de residus. El conveni entre aquestes dues comarques segueix en peu després de que una primera reunió política servís per crear una comissió de seguiment formada per representants dels dos ens. Aquesta va encarregar una proposta i ara hi ha prevista una segona reunió que tindrà lloc al mes de novembre per conèixer aquesta proposta i poder iniciar el camí.

L’acord entre les dues institucions, en el que s’ha estat treballant des de la legislatura anterior, neix del convenciment que el tractament conjunt de la gestió de residus millorarà l’economia, l’eficiència de la gestió i la contenció de costos en les inversions. Ara, les prioritats són  la reducció, reutilització, selecció, valorització i dipòsit dels residus amb la futura prohibició de portar-los a l’abocador sense tractament, uns condicionants que obligaran els dos consells comarcals a revisar i modificar els actuals models de tractament.

 

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal aprova les comissions per la gestió de residus de Garrotxa i Pla de l’Estany
– El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova la gestió dels residus conjunta amb el Pla de l’Estany amb l’abstenció d’ERC i la CUP
– Els consells comarcals de la Garrotxa i el Pla de l’Estany estableixen un acord per la gestió conjunta dels residus