La Trepitja Garrotxa canvia de recorregut reduint els trams d’asfalt

A mesura que s’acosta la tercera edició de la Trepitja Garrotxa es van donant a conèixer detalls de la cursa. Enguany s’ha canviat el recorregut i anirà en direcció contrària a les passades edicions. Això ha permès reduït la distància que es recorre en asfalt. Aquest canvi de recorregut ha estat possible gràcies a la recuperació de camins que s’ha fet conjuntament amb itinerànnia.

El Club Excursionista Olot tira endavant una nova edició de la Trepitja Garrotxa, l’única ultratrail solidària de l’Alta Garrotxa que espera augmentar el número de corredors i superar els 300 que va haver-hi en la passada edició. Enguany la cursa ha canviat de recorregut i la sortida d’Oix serà en direcció contraria, cap a la Vall del Bac i l’arribada es farà per Sadernes. Aquest canvi suposa una millora qualitativa del recorregut i ha permès reduir el trams d’asfalt. El nou recorregut ha estat possible gràcies a la recuperació de camins que s’ha fet amb el suport d’Itinnerània.

La Trepitja Garrotxa es farà els dies 22 i 23 d’octubre i consta de tres recorreguts. La opció Ultra amb 110 km i 5300 de D+ que entra a la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya, el recorregut Trail té 64km i 3000D+ mentre que la Cursa té 22 km i 1200D+. Tots els diners recaptats es destinaran a la Fundació Albert Bosch per projectes de recerca en oncologia infantil. La cursa la fan possible més de 200 voluntaris que col·laboren amb el Centre Excursionista Olot per la Trepitja Garrotxa.

La Trepitja Garrotxa, vacances a peu

Una de les principals novetats de la Trepitja Garrotxa és que s’han recuperat camins en col·laboració amb Itinnerània. Aquesta tasca també ha permès que el nou recorregut de la cursa es pugui oferir com un viatge de vacances a peu que tant els locals com els visitants poden realitzar en diferents etapes. Aquesta oferta ja es pot trobar a la pàgina web d’Itinnerània. Hi ha dues propostes, fer la ruta completa de 110 km en sis dies o bé una opció reduïda que es fa en tres etapes.

 

Notícies relacionades: 
– La Trepitja Garrotxa conclou les diferents curses amb la participació de més de 300 persones