La consellera de Governació presenta a Olot el procés de debat GovernsLocals.cat per dissenyar la nova Administració local catalana

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va presentar ahir en el consell d’alcaldes el procés de debat GovernsLocals.cat. Es tracta d’un procés participatiu a través del qual s’acabarà presentant una proposta de llei al Parlament de Catalunya per definir com ha de ser l’administració local catalana.

Després de reunir-se amb els Consells d’Alcaldes d’Osona i del Priorat, la consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, ha fet parada a la Garrotxa per exposar el nou procés GovernsLocals.cat. Es tracta d’un procés participatiu en el qual es vol escoltar el món local per tal de construir la nova Administració local del país. Els temes a debatre seran el finançament, la organització territorial i la gestió dels governs locals amb l’objectiu de tenir en compte les diferents realitats de Catalunya.

Les sessions de debat tindran lloc entre els mesos d’octubre i novembre i els resultats es faran arribar a la resta de càrrecs electes perquè hi puguin fer les aportacions pertinents. Els documents se sotmetran a la consideració d’un grup d’assessors. Finalment, els procés de debat acabarà entre els mesos de gener i febrer de 2017 amb una sessió on es mostraran els resultats. El document que surti d’aquesta reunió serà la base per elaborar les futures lleis relatives a l’administració local del país.