Olot engega el projecte nacional de la residència FABER que acollirà talents internacionals en tots els àmbits

Olot acull des de fa alguns dies la residència FABER d’arts, ciències i humanitats. Ahir a la tarda se’n va fer la presentació a l’Hotel Riu Fluvià, on s’allotgen els estadants. Aquesta residència és un projecte cultural d’àmbit nacional que té el seu origen en centres similars existents a altres països del món, on durant un període de temps s’hi reuneixen un seguit de creadors que treballen per tirar endavant els seus projectes.

FABER Residència és un projecte inèdit a Catalunya que ha fet els seus primers passos a Olot. L’Hotel Riu Fluvià de la capital de la Garrotxa començarà a acollir, al llarg de diversos períodes d’un mes, a un màxim de vuit residents que treballaran en els seus projectes. La residència està pensada per rebre tot tipus de professionals, que a més de fer créixer les seves idees i treballs, puguin generar-ne un retorn a la societat, sigui en l’àmbit que sigui.

El projecte s’entén com una iniciativa d’àmbit nacional. Això significa que, més enllà que els residents s’estiguin a Olot, el retorn, en forma de conferències o cursos, no l’han de fer necessàriament a la ciutat, sinó que poden tenir lloc arreu de Catalunya.

A la residència, els estadants hi disposen de la pròpia habitació i d’un espai comú de treball, situat en el que havia estat el pis del director de l’hotel. Els primers residents han estat, entre altres, l’escriptor Jorge Galán, que acaba de guanyar el premi Casa Amèrica, el periodista i assagista estatunident expert en cetacis Philip Hoare, o el cabilès Noufel Bouzeboudja. També l’escriptora Anna Ballbona n’ha format part.

Precisament la creació d’un grup de creadors que intercanviï informació i interactuï és fonamental per poder entendre FABER, que ofereix als creadors una oportunitat única per fer créixer la seva obra a la vegada que poden fer aportacions en el seu àmbit a la societat catalana.

x