El Ball Pla de Sant Miquel treu al carrer més de cent vestits fets a mà

Les cosidores han tornat a aconseguir-ho. Un any més. El barri de Sant Miquel va viure un vespre festiu amb el Ball Pla, en el que van sortir al carrer més de 100 vestits fets a mà per les cosidores del barri.

La iniciativa i esforç veïnal, de la mà d’altres entitats olotines, ha aconseguit mantenir una tradició que el barri de Sant Miquel no vol perdre. Amb el reconegut modista garrotxí Carles Solé al capdavant, president de la Carnavalesca, els més de 100 vestits de paper van lluir tant com sempre. El treball de tot l’estiu va obtenir l’aprovació de tot el barri i les cosidores, que han fet jornades diàries de 3 i 4 hores, van veure recompensades tantes tardes d’esforç.

Després de la dissolució de la Penya Embalats corrien veus que la festa es deixaria de fer però el barri s’ha aixecat contra els mals auguris i ha mantingut una festa que ja és un emblema del barri.

El problema que segueix vigent està amb les cosidores. Cada cop hi ha menys voluntàries i és un problema que els organitzadors han de tenir molt en compte perquè sense vestits, es perdria l’essència d’una tradició que fa que el barri sencer surti al carrer i gaudeixi d’un vespre diferent.

 

Notícies relacionades: 
– Èxit de participació en el I Torneig de Petanca del barri de Sant Miquel
– El barri de Sant Miquel d’Olot manté la seva festa gràcies a la iniciativa veïnal després de diverses complicacions
– Es dissolt la Penya Embalats de Sant Miquel d’Olot i es busquen entitats i voluntaris per mantenir les festes