La marxa 100% Tondo aglutina més d’un miler de ciclistes per recordar la figura de Xavi Tondo

La marxa cicloturista 100% Tondo ha gaudit d’una jornada esplèndida per a recordar allò que més l’hi agradava fer a Xavi Tondo: anar amb bicicleta. Més de mil ciclistes han pres la sortida de Sant Joan les Fonts, en una jornada que ha reunit noms destacats del pilot com David de la Cruz, Robert Gesink o el locutor Carlos de Andrés.

Sant Joan, Castellfollit, Sant Jaume, Besalú, Banyoles, Mieres, Santa Pau…són municipis per on habitualment transiten els amants de la bicicleta, i alguns dels punts per on passaven les rutes preferides d’entrenament de Xavi Tondo. Des de la seva mort, el 2011, centenars de companys recorden el ciclista de Valls amb la marxa 100% Tondo. Professionals amb la seva bicicleta oficial, tàndems, fins i tot gent amb handbikes…Concretament, en la sisena edició d’aquest esdeveniment hi han pres part 1.050 ciclistes, que juntament amb els cent deu participants de la Tondo Kids de dissabte formen un homenatge amb majúscules any rere any.

Aquest 2016 s’ha viscut un ritme força elevat de bon principi, amb un pilot capdavanter que al pas per Banyoles vorejava els 50 quilòmetres hora de mitjana. Alguns professionals de l’esport han contribuït a mantenir aquesta intensitat, com el triatleta Nan Oliveras o els ciclistes locals Adrià Moreno, Guillem Garcia, així com David de la Cruz o Robert Gesink, habituals de les grans voltes mundials com el Tour o la Vuelta. Tot i no ser una marxa competitiva, a la meta de Sant Joan les Fonts de la volta curta el primer classificat ha estat un històric de les proves ciclistes de Girona, Jaume Estañol, que ha sobrepassat a la meta al jove garrotxí Guillem Garcia.

 

Notícies relacionades: 
-La marxa 100% Tondo preveu la participació d’un miler de ciclistes el proper 25 de setembre
– Les inscripcions per a la marxa 100% Tondo del proper 25 de setembre ja superen els 125 ciclistes

x