L’alcalde d’Olot demana als propietaris de pisos desocupats del cenetre d’Olot que els posin en lloguer

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, demana als propietaris de pisos del centre de la ciutat que acabin de fer la inversió necessària per posar-los al mercat i els ofereixin en lloguer. Els agents de la propietat immobiliària han informat que en aquests moments l’oferta és escassa. L’Ajuntament preveu que la demanda pujarà un cop finalitzi la campanya que ha iniciat per atorgar ajuts a estudiants per llogar un pis al Nucli Antic.

Actualment el lloguer de pisos al centre d’Olot té molta demanda i poca oferta. Ho constaten els agents de la propietat immobiliària cada vegada que han de donar resposta a una petició de lloguer al Nucli Antic. Els agents de la propietat n’han informat a l’Ajuntament d’Olot, que acaba d’obrir una convocatòria d’ajuts al lloguer destinats als joves de fora de la comarca que realitzen els seus estudis a la ciutat, amb la voluntat de portar vida al centre de la ciutat. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 31 d’octubre. Davant aquesta situació, l’alcalde demana a tots els propietaris que tinguin pisos al centre d’Olot a punt de treure al mercat, que ho facin per tal de donar resposta a la demanda de pisos de lloguer. La convocatòria que ja ha finalitzat és la referent a l’accés als pisos de lloguer social del barri de Sant Miquel adquirits per l’Ajuntament conjuntament amb la Generalitat. L’Oficina d’Habitatge ha recollit les sol·licituds i està comprovant que s’ajustin als requeriments demanats a la convocatòria. Properament faran públics els resultats. L’equip de govern preveu que tots els pisos quedaran ocupats per part dels col·lectius que l’Ajuntament va considerar que els necessitaven, joves, gent gran i famílies monoparentals.