L’Ajuntament d’Olot organitzarà una jornada per promoure el retorn dels professionals qualificats a la Garrotxa

L’Ajuntament d’Olot  ha organitzat la primera jornada ‘Ocupació en xarxa’, per què els treballadors qualificats trobin feina a la comarca i no hagin de viure fora. És un reclam de les mateixes empreses, ja que moltes no troben perfils qualificats per treballar-hi.


Les empreses no fan prou amb els professionals qualificats que anualment surten dels cicles formatius dels instituts olotins; en necessiten més pel projecte empresarial que comencen un cop superada en gran part la crisi econòmica. La manca de professionals qualificats ha estat constatada pel servei d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot, que no pot cobrir la meitat de les ofertes que es demanen en aquest sentit. El consistori olotí vol ajudar les empreses garrotxines i ha organitzat una jornada per promoure el retorn dels professionals garrotxins a la comarca.

67 de les ofertes de feina que des de principis d’any han arribat al Mas les Mates, el 30% del total, buscaven perfils tècnics qualificats. La meitat d’aquestes, però, no s’han pogut cobrir per falta de candidats. Les empreses de la Garrotxa necessiten que els tècnics qualificats garrotxins tornin a la comarca per sumar en el seu projecte empresarial.

El proper 21 d’octubre l’Ajuntament d’Olot organitzarà la jornada Ocupació en Xarxa per posar en contacte empreses i candidats. L’acte se celebrarà al Torín començarà amb una ponència i una taula rodona sobre el procés de selecció de candidats a partir de les experiències d’empreses reconegudes pel seu model de selecció.

Al matí, a la sala d’actes de l’Arxiu, les persones que s’hi hagin apuntat seguiran diferents activitats sobre tècniques de selecció. A la tarda, es podrà participar  d’un speed dating professional, contactes curts entre empreses i candidats on cada persona pot presentar el seu currículum en un espai breu de temps.

Alzamora Packaging, Masias, Bellapart, Noel, Zoetis i Wattia Innova són algunes de les 15 empreses que ja han confirmat la seva participació a les jornades. Les persones i empreses interessades en participar de l’Ocupació en Xarxa han d’omplir el formulari que trobaran a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot, www.olot.cat.