El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Jaume avancen en un acord per ubicar la planta de triatge al polígon industrial

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha decidit asseure’s amb els representants polítics locals de Sant Jaume de Llierca i estudiar la reubicació de la planta de triatge comarcal dins del polígon de Poliger i fora, per tant, dels terrenys de Can Coma de Baix, una ubicació que suscitava malestar entre bona part dels veïns del municipi. Les negociacions han estat fructíferes i en aquests moments, Consell i Ajuntament estan apunt d’anunciar públicament un acord que pot satisfer totes les parts.


El Consell Comarcal i L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca tenen molt avançat un principi d’acord per ubicar la planta de triatge comarcal molt a prop dels terrenys de Can Coma de Baix, però dins del Polígon de Poliger, concretament, en el seu sector sud. L’acord s’anunciarà oficialment les pròximes setmanes i satisfà a totes les parts.

La formalització de l’acord deixarà invalidat el pla especial de la planta a Can Coma de Baix. L’Ajuntament estudiarà llavors suspendre el contenciós que manté contra el pla.

Arran de l’acord entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Jaume, l’associació de veïns contraris a la planta han organitzat una nova consulta per conèixer l’opinió dels veïns. Aquest matí n’informaven als veïns amb un repartiment de fulletons bústia a bústia. A la nova consulta, l’opció del sí deixa clar que la planta s’ubicaria dins del polígon industrial, mentre que l’opció del no demana que l’equipament no es faci ni a Sant Jaume ni enlloc de la Garrotxa. L’entitat no compta amb el cens però controlarà la votació a través del carnet d’identitat dels votants.

L’associació farà campanya pel no a la planta. Consideren que l’opció dins del polígon és millor però no evita el risc de vessaments al riu, que es troba molt a prop de la nova ubicació. L’entitat organitzarà la consulta dissabte, a l’espera del que es voti a la resolució que la CUP portarà al Parlament de Catalunya amb l’objectiu d’evitar la construcció de la planta de triatge a la Garrotxa.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca respecta l’organització de la consulta per part de l’associació i facilitarà el centre cívic perquè s’hi pugui votar dissabte de les 10 del matí a les 6 de la tarda. Tot i això, el consistori ha preferit quedar-se al marge de l’organització de la consulta.

 

Notícies relacionades: 
– El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el conveni de finançament de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca
– Joan Espona, President del Consell Comarcal de la Garrotxa, sobre la planta de triatge: “No hi ha res innegociable”
– L’associació de veïns ‘No a la planta de triatge’ de Sant Jaume de Llierca entrega al Parlament les 1.360 firmes en contra de la infraestructura